Update Corona 6 april

NOODSITUATIE I.V.M. CORONA VIRUS

Geachte patiënten van quaTand,

Vanwege het advies van overkoepelende beroepsverenigingen in de mondzorg en in samenwerking met het RIVM is besloten dat de praktijk alleen nog open is voor spoedeisende hulp bij niet-corona patiënten. 

Als u denkt dat u bij ons langs moet komen voor een urgente kwestie dan kunt u ons telefonisch bereiken op het bekende telefoonnummer: 0592-261595. In verband met de aangepaste openingstijden is het mogelijk dat deze is doorgeschakeld naar een receptioniste thuis. Zij zal de te nemen stappen met u bespreken. Ook is zij onder hetzelfde telefoonnummer bereikbaar voor vragen of meldingen. Wij zullen u zo goed als mogelijk helpen. Vaak kunnen de tandartsen hulp geven door u gerust te stellen en concrete aanwijzingen te geven om de pijn of klacht te bestrijden. Onze zorg en adviezen blijven voor u beschikbaar.

Het merendeel van de gewone reguliere behandelingen wordt uitgesteld tot na 19 april. Sommige behandelingen gaan beperkt door wanneer er door uitstel b.v. problemen kunnen ontstaan met de voortgang of de mondgezondheid. Alle overige afspraken zijn al of worden nog door ons verzet.

Wij willen ten alle tijden voorkomen dat deze periode schade veroorzaakt aan uw mondgezondheid. Uw frequente bezoek aan ons is daar nog altijd de beste methode voor. Nu deze frequentie van bezoeken tijdelijk doorbroken is, verzoeken wij u nog zorgvuldiger dan voorheen uw mond goed te verzorgen en al onze adviezen, die wij steeds bij uw bezoeken hebben benadrukt, thuis op te volgen.

U bent verplicht te melden of u tot de risico groepen behoort voor het corona virus en of u verkouden bent of zich ziek voelt, voordat er een afspraak kan worden gemaakt. Dit geldt ook als een van uw gezinsleden thuis symptomen van koorts en/of verkoudheid heeft. In dat geval zullen wij contact opnemen met de GGD en u eventueel doorverwijzen naar een Coronacentrum Acute Mondzorg (CAM) in de regio. 

Wij volgen de adviezen van de overheid en de overkoepelende tandartsverenigingen KNMT en ANT in combinatie met recent wetenschappelijk toonaangevende onderzoeken. We hebben onze eigen beslissingen daarop gebaseerd. Wij zijn er van overtuigd dat de tandartspraktijk het virus niet verder verspreidt. Door alleen spoedbehandelingen te doen zorgen wij voor minder mobiliteit en minder redenen om uit huis te komen. Dat helpt het virus te bedwingen. Extra maatregelen in de praktijk voor deze periode zijn de volgende:

  1. U zegt uw afspraak kosteloos af bij eigen verdenking van verkoudheid of koorts bij uzelf of in uw gezin. Boven de 70 jaar en met kwetsbare gezondheid in uw anamnese is behandeling niet aan te raden op dit moment.
  2. U kunt bij ons niet naar de wc. Dat moet u thuis doen als voorbereiding.
  3. Bij binnenkomst desinfecteert u uw handen in de sluis. De 2e deur zit op slot; u wordt verwacht aan te bellen en dan doen wij open. Er is uitsluitend toegang voor patiënten met een afspraak en die voldoen aan de voorwaarden en geen koorts of klachten van verkoudheid in het gezin hebben.
  4. U krijgt handschoenen uitgereikt om zelf aan te trekken. Deze trekt u aan het eind na vertrek buiten weer uit.
  5. U raakt met uw handen zo weinig mogelijk objecten en oppervlakten aan.
  6. U houdt 1½ meter afstand tot alle andere mensen in de praktijk en tot onze receptie. Voor de receptie staat een duidelijke rode markering voor de te nemen afstand. Wij zorgen voor zo weinig mogelijk of geen wachttijd.
  7. U hoest in een verse tissue of in de elleboog. U raakt uw gezicht mond of neus alleen aan met schone tissue, niet met uw handen en ook niet met de handschoenen aan.
  8. Wij laten u in een aantal situaties vòòr de behandeling 1 minuut spoelen met 1% waterstof peroxide.
  9. Uw behandeling wordt grotendeels onder rubberdam afgedekt uitgevoerd.
  10. Heeft u een vraag of is er iets onduidelijk, stuurt u ons dan een e-mail naar info@quatand.nl of belt u ons voor een snelle reactie: 0592-261595

Onze Nederlandse richtlijnen op infectie en preventie behoren tot de hoogste in Europa. In onze praktijk passen wij dat extreem zorgvuldig en professioneel toe. U ziet ons met handschoenen, mondkapjes en beschermende bril. De instrumenten zijn afgedekt, er zijn nergens losse objecten en alle oppervlakten en ook de deurknoppen worden zeer goed schoongehouden en afgenomen met alcohol na ieder bezoek. Wij nemen meer tijd voor de wisseling van patiënten voor extra hygiene maatregelen van de ruimte en zorgen voor weinig patiënten in de wachtkamer. Wij passen onze regels toe voor uw en onze gezondheid.

Onze excuses voor het ongemak.

Wij hopen dat u en wij snel en gezond door deze moeilijke periode heenkomen.

Directie quaTand

Posted in Uncategorized

Bereikbaarheid

- Telefoonnummer: 0592-261595
- Adres: zie contact
- E-mail: info@quatand.nl of via contactformulier
- Spoed? Zie informatie spoeddienst

Service bij quaTand

– ’s Avonds naar de tandarts
– TV kijken vanuit de behandelstoel
– Gratis WiFi-netwerk
– Orthodontie
– Rolstoelvriendelijk
– Cereckronen in één dagdeel

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube